De Linker Wang zoekt nieuwe bestuursleden (v/m)

In verband met het vertrek van enkele bestuursleden, is De Linker Wang op zoek naar nieuwe bestuursleden (v/m). Het betreft vrijwilligersfuncties.

De Linker Wang is de plek binnen GroenLinks waar religie, politiek en samenleving samen komen. De Linker Wang is de landelijke werkgroep van GroenLinks voor religie en politiek en is daarnaast een onafhankelijke stichting die het magazine ‘De Linker Wang’ uitgeeft. ‘Politiek met compassie’ is het motto van De Linker Wang.

Allereerst zoeken we een bestuurslid dat bij wil dragen aan het (tweemaal per jaar) organiseren van inhoudelijke bijeenkomsten. We zoeken iemand die goed is in het projectmatig plannen, uitwerken en organiseren van een bijeenkomst of expertmeeting. We vragen zowel organisatietalent als betrokkenheid bij onze thema’s.

Daarnaast zoeken we een bestuurslid dat communicatie en PR van De Linker Wang op zich wil nemen. Het bestuurslid zet zich in voor een grotere bekendheid van De Linker Wang binnen GroenLinks en ook daarbuiten. Het bestuurslid ondersteunt de redactie bij gebruik van social media.

Geïnteresseerd of vragen? Laat het weten aan de secretaris van het bestuur, Helene Timmers: secretaris@linkerwang.nl.

 • Over de Linker Wang

  De Linker Wang is de religiewerkgroep van GroenLinks en staat voor politiek met compassie. We laten ons inspireren door mensen voor wie geloof of spiritualiteit bijdraagt aan duurzaamheid, vrede en gerechtigheid.
  Religie kan inspireren tot samenwerking maar ook tot tegenspraak en kritiek. Het gesprek hierover voeren we in ons magazine en tijdens debatten en ontmoetingen.

 • Impressie nieuwjaarsbijeenkomst

  De Linker Wang organiseerde op zaterdag 26 januari 2019 een nieuwjaarsbijeenkomst over de zin van het leven met filosoof Sanneke de Haan en theoloog Rikko Voorberg. Voor ongeveer zestig aanwezigen gingen zij in gesprek over vragen rond de zin van het leven. “Het leven, ons bestaan heeft geen zin, het bergt geen hoger doel in [lees meer…]

 • Interview kerkasiel-dominee Axel Wicke

  Door zijn afkomst en familie voelt de Haagse dominee Axel Wicke zich verplicht om een Armeens gezin kerkasiel te bieden. In een interview met het Algemeen Dagblad vertelt hij over zijn drijfveren.

 • Aanmelden voor nieuwsbrief

 • Volg ons!

 • Tweets

  • Goed verwoord! Culturele en dus ook religieuze verbeeldingskracht #YesWeCan #climatejustice https://t.co/BZ7W38BJer - ongeveer 3 dagen geleden
  • Jezus was anders dan de masculiene held zoals vaak door politici omschreven – zachtheid was zijn kracht… https://t.co/BXATMbqVdi - ongeveer 4 dagen geleden
  • De zachte krachten zullen winnen... https://t.co/4yFw7XXbKU - ongeveer 4 dagen geleden
  • 'Dagelijks worden dalits vermoord, verkracht en uitgebuit zonder dat een haan ernaar kraait.' Op 18 april is in Ams… https://t.co/yBkBU1Sv8Y - ongeveer 7 dagen geleden