Nominaties Ab Harrewijn Prijs 2024

De jury van de Ab Harrewijn Prijs heeft vijf personen en hun projecten bekend gemaakt die dit jaar meedingen naar de prijs. De bekendmaking van de Ab Harrewijn Prijs 2024 zal plaatsvinden op zaterdag 11 mei vanaf 15.00 in de Pauluskerk in Rotterdam (Mauritsweg 20, op vijf minuten lopen van Rotterdam Centraal). Iedereen is welkom de uitreiking bij te wonen.

De volgende vijf genomineerden zijn door de jury geselecteerd (in willekeurige volgorde):

  • Anna Kowalska van POLKA – Centrum voor Poolse Vrouwen in Den Haag. POLKA, met inmiddels 30 vrijwilligers en twee locaties, is vijf jaar geleden opgericht om Poolse vrouwen goed te informeren, te activeren en integratie in de lokale samenleving te stimuleren. Dit met als doel de weerbaarheid, economische en maatschappelijke zelfstandigheid van Poolse vrouwen te vergroten en hun potentieel beter te benutten.
  • Nancy Nijsten uit Heerlerheide weet uit eigen ervaring wat armoede is en begon met uitdelen van brood vanuit haar kofferbak. Nu verzorgt ze de voedselvoorziening voor zeker honderd gezinnen in Parkstad.
  • Ninny Duarte projectleider van Volhouders Rotterdam en zelf slachtoffer van de toeslagenaffaire, zet zich in om de relatie tussen slachtoffers en overheid te herstellen. Met het Volhouders-project bieden slachtoffers elkaar ondersteuning en herstellen zij samen van wat er is gebeurd. De focus ligt op het bevorderen van emotioneel herstel en het bieden van heling, zodat zij weer vol vertrouwen hun leven kunnen voortzetten.
  • Saskia Brandewijn zet inmiddels zeven jaar ervaring in de bijstand en isolement om in vrijwilligerswerk bij een cliëntenplatform. Daar adviseert ze overheden hoe cliënten wel/niet te ondersteunen.
  • Sannie Post, Rian van Pelt en Ellen van Zuylen namens Broodje Aap & Linke Soep uit Tilburg. Deelnemers en vrijwilligers praten, koken en eten met elkaar. Een lage drempel naar nieuwe contacten en plannen voor de toekomst.

Geplaatst

in

door