8 juli bezoek Eemlandhoeve – Van praten naar praktijk

Als er één crisis tekenend is voor de Nederlandse politiek en samenleving dan is het wel de stikstofdiscussie. Het lukt de politiek maar niet om het eens te worden over de aanpak van stikstof, om zo de natuur te herstellen. En zo gebeurt er… niets. Ondertussen zijn er plekken waar volop wordt geëxperimenteerd met andere vormen van landbouw.

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst hebben we gesproken over de stikstof-, landbouw- en natuurcrisis en de waarden die een rol spelen in de discussies hierover. Dat deden we onder andere samen met boer-filosoof Jan Huijgen.

Op 8 juli geven we een vervolg aan dit gesprek. Maar we blijven niet hangen in praten. We gaan een blik op de praktijk werpen door een bezoek aan de boerderij van Jan, de Eemlandhoeve, én aan zijn buurman, een grote, traditionele melkveehouderij.

In deze inspirerende excursie ervaren we de schurende paradigma’s tussen modern, efficiënt en groot boeren bij buurman-boer Het Witte Schaap en de breedte van het Eemlandhoeve-concept. Tijdens de excursie is er alle gelegenheid voor ontmoeting en discussie.

Er is een beperkt aantal plekken, dus geef je snel op!

Praktische informatie:

–        Datum: zaterdag 8 juli
–        Tijd: 14:00u – ca 16.30u
–        Locatie: Eemlandhoeve, Bisschopsweg 7 Bunschoten-Spakenburg
–        OV bereikbaarheid: er stopt een bus vanaf Amersfoort op 15 min loopafstand van De Eemlandhoeve. Laat alsjeblieft weten wanneer deze afstand teveel voor je is, dan zorgen we voor een oplossing.
–        Kosten: leden De Linker Wang € 7,50, niet-leden: € 12,50
–        Aanmelden: administratie@linkerwang.nl

Dit bericht was geplaatst inNieuws and tagged , . Bookmark the permalink. Zowel reacties als trackbacks zijn gesloten.
  • Tweede Kamerverkiezingen: wat wil De Linker Wang meegeven?

    Op 22 november zijn de verkiezingen voor de Tweede Kamer. GroenLinks en PvdA doen met een gezamenlijke lijst en op basis van een gezamenlijk programma mee met deze verkiezingen. Op dinsdag 5 september wordt het gezamenlijke verkiezingsprogramma gepresenteerd. Vanuit De Linker Wang willen we input meegeven aan dit verkiezingsprogramma. Dat hebben we vooraf gedaan met [lees meer…]

  • Oproep voor waardegedreven politiek

    GroenLinks en PvdA schrijven aan hun eerste, gezamenlijke verkiezingsprogramma. De leden van beide partijen kunnen hiervoor suggesties doen. Door middel van een brief heeft De Linker Wang de gezamenlijke programmacommissie en het bestuur van GroenLinks opgeroepen te kiezen voor waardegedreven politiek als uitgangspunt voor programma en campagne. In september organiseert De Linker Wang een online bijeenkomst [lees meer…]