8 juli bezoek Eemlandhoeve – Van praten naar praktijk

Als er één crisis tekenend is voor de Nederlandse politiek en samenleving dan is het wel de stikstofdiscussie. Het lukt de politiek maar niet om het eens te worden over de aanpak van stikstof, om zo de natuur te herstellen. En zo gebeurt er… niets. Ondertussen zijn er plekken waar volop wordt geëxperimenteerd met andere vormen van landbouw.

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst hebben we gesproken over de stikstof-, landbouw- en natuurcrisis en de waarden die een rol spelen in de discussies hierover. Dat deden we onder andere samen met boer-filosoof Jan Huijgen.

Op 8 juli geven we een vervolg aan dit gesprek. Maar we blijven niet hangen in praten. We gaan een blik op de praktijk werpen door een bezoek aan de boerderij van Jan, de Eemlandhoeve, én aan zijn buurman, een grote, traditionele melkveehouderij.

In deze inspirerende excursie ervaren we de schurende paradigma’s tussen modern, efficiënt en groot boeren bij buurman-boer Het Witte Schaap en de breedte van het Eemlandhoeve-concept. Tijdens de excursie is er alle gelegenheid voor ontmoeting en discussie.

Er is een beperkt aantal plekken, dus geef je snel op!

Praktische informatie:

–        Datum: zaterdag 8 juli
–        Tijd: 14:00u – ca 16.30u
–        Locatie: Eemlandhoeve, Bisschopsweg 7 Bunschoten-Spakenburg
–        OV bereikbaarheid: er stopt een bus vanaf Amersfoort op 15 min loopafstand van De Eemlandhoeve. Laat alsjeblieft weten wanneer deze afstand teveel voor je is, dan zorgen we voor een oplossing.
–        Kosten: leden De Linker Wang € 7,50, niet-leden: € 12,50
–        Aanmelden: administratie@linkerwang.nl


Geplaatst

in

door