Uitnodiging bijeenkomst De Linker Wang en Banning Vereniging over linkse samenwerking op 8 mei

De rood-groene samenwerking krijgt steeds meer vorm, daarom is het hoog tijd voor een (nieuwe) kennismaking tussen De Linker Wang en de Banning Vereniging. De Banning Vereniging is nauw verbonden aan de PvdA en organiseert activiteiten op het snijvlak van levensovertuiging, religie en sociaaldemocratie. 

In het kader van deze kennismaking organiseren de Banning Vereniging en De Linker Wang maandagavond 8 mei een bijeenkomst over de linkse samenwerking.

We willen iedereen van harte uitnodigen om deel te nemen aan deze bijeenkomst en mee te denken over het fundament voor linkse samenwerking; de gezamenlijke uitgangspunten en visie – ‘beginselen’. Dit doen we in gesprek met elkaar en met Tim ’S Jongers (Directeur Wiarda Beckman Stichting) en Noortje Thijssen (Directeur Wetenschappelijk Bureau GroenLinks).

We bespreken het door de wetenschappelijke bureaus opgestelde discussiestuk Samen onze toekomst in handen nemen. Dit stuk moet de basis vormen voor het langverwachte nieuwe linkse verhaal met als uitgangspunt: groene en sociale politiek zijn intensief met elkaar verweven. In het discussiestuk worden goede voorstellen gedaan. We gaan het gesprek aan over de inhoud van dit stuk en of het voldoende fundament vormt voor linkse samenwerking. Als groeperingen die staan voor het belang van waarden, levensovertuiging en linkse politiek gaan we deze discussie graag aan! 

Praktische informatie

–       maandag 8 mei van 19.00 tot 21.30 uur 

–       Inloop vanaf 18.30 uur, met de mogelijkheid een eenvoudige broodmaaltijd te gebruiken 

–       Locatie: Cafe Se7en, Mariaplaats 5 in Utrecht, vlakbij Utrecht Centraal

–       Deelname is gratis

Aanmelden kan via info@banningvereniging.nl, graag horen we ook of je mee eet. 

Om je in te lezen

  • Het discussiestuk is te lezen op de website van het Wetenschappelijk Bureau van GroenLinks. 
  • Tjeerd de Jong, voorzitter van De Linker Wang, heeft een reactie op dit stuk geschreven dat op 8 mei ook aan de orde zal komen.
Dit bericht was geplaatst inNieuws and tagged , . Bookmark the permalink. Zowel reacties als trackbacks zijn gesloten.
  • Nieuwe positiebepaling van De Linker Wang vastgesteld

    Het bestuur van De Linker Wang heeft de nieuwe positiebepaling vastgesteld, waar het afgelopen jaar aan is gewerkt. We constateerden dat de statuten en huishoudelijk reglement een update nodig hebben. We zijn daarom gestart met het opstellen van een positiebepaling op 1 A4. Met deze positiebepaling blijven we staan in de bedoeling waarmee De Linker Wang [lees meer…]

  • Nieuwjaarsbijeenkomst De Linker Wang 10 februari

    Op vrijdagmiddag 10 februari organiseert De Linker Wang de nieuwjaarsbijeenkomst. Thema van de bijeenkomst is ‘stad en platteland’. Laura Bromet, Jan Huijgen en Lucas Brinkhuis gaan met elkaar en met de aanwezigen in gesprek over de vraag welke waarden centraal moeten staan om de scherpe tegenstellingen die we in 2022 rond stikstof hebben gezien te [lees meer…]