Uitnodiging bijeenkomst De Linker Wang en Banning Vereniging over linkse samenwerking op 8 mei

De rood-groene samenwerking krijgt steeds meer vorm, daarom is het hoog tijd voor een (nieuwe) kennismaking tussen De Linker Wang en de Banning Vereniging. De Banning Vereniging is nauw verbonden aan de PvdA en organiseert activiteiten op het snijvlak van levensovertuiging, religie en sociaaldemocratie. 

In het kader van deze kennismaking organiseren de Banning Vereniging en De Linker Wang maandagavond 8 mei een bijeenkomst over de linkse samenwerking.

We willen iedereen van harte uitnodigen om deel te nemen aan deze bijeenkomst en mee te denken over het fundament voor linkse samenwerking; de gezamenlijke uitgangspunten en visie – ‘beginselen’. Dit doen we in gesprek met elkaar en met Tim ’S Jongers (Directeur Wiarda Beckman Stichting) en Noortje Thijssen (Directeur Wetenschappelijk Bureau GroenLinks).

We bespreken het door de wetenschappelijke bureaus opgestelde discussiestuk Samen onze toekomst in handen nemen. Dit stuk moet de basis vormen voor het langverwachte nieuwe linkse verhaal met als uitgangspunt: groene en sociale politiek zijn intensief met elkaar verweven. In het discussiestuk worden goede voorstellen gedaan. We gaan het gesprek aan over de inhoud van dit stuk en of het voldoende fundament vormt voor linkse samenwerking. Als groeperingen die staan voor het belang van waarden, levensovertuiging en linkse politiek gaan we deze discussie graag aan! 

Praktische informatie

–       maandag 8 mei van 19.00 tot 21.30 uur 

–       Inloop vanaf 18.30 uur, met de mogelijkheid een eenvoudige broodmaaltijd te gebruiken 

–       Locatie: Cafe Se7en, Mariaplaats 5 in Utrecht, vlakbij Utrecht Centraal

–       Deelname is gratis

Aanmelden kan via info@banningvereniging.nl, graag horen we ook of je mee eet. 

Om je in te lezen

  • Het discussiestuk is te lezen op de website van het Wetenschappelijk Bureau van GroenLinks. 
  • Tjeerd de Jong, voorzitter van De Linker Wang, heeft een reactie op dit stuk geschreven dat op 8 mei ook aan de orde zal komen.

Geplaatst

in

door