Nieuwjaarsbijeenkomst De Linker Wang 10 februari

Op vrijdagmiddag 10 februari organiseert De Linker Wang de nieuwjaarsbijeenkomst. Thema van de bijeenkomst is ‘stad en platteland’. Laura Bromet, Jan Huijgen en Lucas Brinkhuis gaan met elkaar en met de aanwezigen in gesprek over de vraag welke waarden centraal moeten staan om de scherpe tegenstellingen die we in 2022 rond stikstof hebben gezien te kunnen overwinnen. De bijeenkomst vindt plaats in Utrecht en duurt van 16.30 tot 18.30 uur.

Traditiegetrouw start De Linker Wang het nieuwe jaar met een nieuwjaarsbijeenkomst. Dit jaar doen we dat op vrijdagmiddag 10 februari. Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst is er de gelegenheid elkaar te ontmoeten, het glas te heffen en stil te staan bij een belangrijk politiek thema in 2023; een thema dat in 2022 ook de media beheerste: de stikstofcrisis en de daaruit voortvloeiende maatschappelijke onrust.

Met Laura Bromet (Tweede Kamerlid voor GroenLinks), Jan Huijgen (bioboer en filosoof) en Lucas Brinkhuis (hoofdredacteur van De Linker Wang, lijsttrekker voor GL in Overijssel) gaan we in gesprek over dit thema. Daarbij behandelen we vragen als: is er sprake van een kloof tussen stad en platteland? Wat is hun analyse van het protest uit 2022? En op welke manier kunnen we herhaling voorkomen? Wat is de GroenLinks agenda op dit thema in 2023? Vanuit welke waarden kunnen we tegenstellingen die er
zijn overwinnen?

Het inhoudelijk deel van de bijeenkomst duurt ongeveer een uur, waarna er de gelegenheid is voor ontmoeting onder het genot van een drankje.

Praktische informatie

  • Datum: vrijdag 10 februari
  • Tijd: 16.30 tot 18.30 uur
  • Locatie: dB’s studio, CAB-Rondom 100 in Utrecht
  • Aanmelden: administratie@linkerwang.nl
  • Bereikbaarheid: de locatie bevindt zich op enkele minuten lopen van NS station Utrecht-Zuilen en is vanaf station Utrecht bereikbaar met buslijn 12

Geplaatst

in

door