Redactioneel – Lucas Brinkhuis

Als statenlid en woordvoerder stikstof staat het woord “natuur” voor mij bijna synoniem met woorden als
Gebiedsgerichte Aanpak en de Kritische Depositie Waarde. Dat is natuurlijk niet waar natuur echt om gaat, maar wat is natuur dan wel? Die vraag probeert Paul den Hartog te beantwoorden door op een wetenschappelijke manier te beschrijven wat natuur is, maar ook wat natuur voorbij de wetenschappelijke bril is. Directeur van Natuur en Milieu Overijssel Matthijs Nijboer, zelf nauw betrokken bij de processen rondom de stikstofaanpak beschrijft drie perspectieven waarmee mensen naar natuur kijken. Natuur inspireert ook kerkleiders, redacteur Jaap Terpstra schrijft over de Groene Patriarch, en in de reeks Geschiedenis van Kerk en Staat beschrijf ik hoe Paus Franciscus in de voetstappen van de Heilige Franciscus treedt. Onze redacteur Étienne schrijft over natuur en het kapitalisme.

In de reeks Media & Levensbeschouwing deelt Annabel het tweede deel van de analyse van The Bible. Redacteur
Ina interviewde het Flevolandse statenlid Corina Straatsma in aanloop naar de statenverkiezingen van volgend jaar. Redacteur Hidde probeert een geschiedfilosofische verklaring te vinden voor onze lakse omgang met de klimaatcrisis. Oud-hoofdredacteur Theo Brand recenseert het boek van oud-bestuurslid Chris Beuker over de wortels van de Black lives Matterbeweging: het christendom en communisme.

Vaste recensent Robert Scholma heeft de boeken, Jona zonder walvis. Een profetie voor Nederland, Lang leve de mens. Redden we het ook met tien miljard? en Hoop voor de aarde. Hoe we samen het klimaat kunnen redden gerecenseerd. Verder kunt u weer de columns van Selma en Margrietha lezen, plus een extra column van mede-oprichter van De Linker Wang Hans Feddema.

Voorzitter Tjeerd schrijft over boosheid en hoop. Ik hoop in ieder geval dat deze columns, de cartoon en de kunstoverdenking u aan het denken zetten. Oud-wethouder en huidig raadslid Nieke Jansen van Kampen sluit dit magazine af.

Tot slot wil ik u als lezer ook op deze plek nog even wijzen op onze vacatures. Zowel het bestuur als de redactie van
De Linker Wang zoeken nog versterking. Het zijn twee ontzettend leuke groepen mensen die samen werken aan het verspreiden van de discussie over waarden en levensbeschouwing binnen en buiten GroenLinks!

Lucas Brinkhuis
Hoofdredacteur

Dit bericht was geplaatst inGeen categorie and tagged . Bookmark the permalink. Zowel reacties als trackbacks zijn gesloten.
  • Nieuwjaarsbijeenkomst De Linker Wang 10 februari

    Op vrijdagmiddag 10 februari organiseert De Linker Wang de nieuwjaarsbijeenkomst. Thema van de bijeenkomst is ‘stad en platteland’. Laura Bromet, Jan Huijgen en Lucas Brinkhuis gaan met elkaar en met de aanwezigen in gesprek over de vraag welke waarden centraal moeten staan om de scherpe tegenstellingen die we in 2022 rond stikstof hebben gezien te [lees meer…]

  • Nominaties Ab Harrewijn Prijs 2023 gezocht

    De jury van de Ab Harrewjn Prijs zoekt nominaties voor de prijs van 2023. Jaarlijks worden vijf initiatieven van onder uit de samenleving voor en door mensen met een nood beloond met een nominatie en een geldbedrag. De jury zoekt voor de editie van 2023 initiatiefrijke mensen die op originele wijze schijnbare tegenstellingen overbruggen en [lees meer…]