Waardegedreven politiek als medicijn tegen cynisme

Op 2 april organiseerden we ons – uitgestelde – jubileumsymposium, om te ontdekken wat waardegedreven politiek is en hoe dit ons helpt. Waardegedreven politiek is een medicijn tegen cynisme.

Want van de politiek van Rutte kun je makkelijk cynisch worden, schrijft voorzitter Tjeerd de Jong in een speciale online uitgave van ons magazine. Het is politiek waarin het eerlijke verhaal ontbreekt. Waarin plannen voor de dreigingen die zich aandienen ontbreken. Waarin het ontbreekt aan actie in het oplossen van problemen waar de overheid de hand in heeft gehad. Waarin het ontbreekt aan transparantie: inzicht geven in wat je doet, aan publiek en pers en eerlijk zijn over wat er is gebeurd.

Het symposium bood medicijnen tegen cynisme. Joke Hermsen, Corinne Ellemeet, Janneke Stegeman, Nadia Bouras en Ruard Ganzevoort deelden hun visie en gaven zo handvatten voor waardegedreven politiek. In deze speciale online uitgave van het magazine vind je hun bijdragen. Ook de bijdrage van Joost Röselaers, die wegens persoonlijke omstandigheden verstek moest laten gaan op 2 april, is in dit blad te vinden.

Het online magazine is hier te lezen.

Dit bericht was geplaatst inNieuws and tagged , . Bookmark the permalink. Zowel reacties als trackbacks zijn gesloten.
  • Waardegedreven politiek als medicijn tegen cynisme

    Op ons symposium op 2 april boden vijf sprekers medicijnen tegen cynisme. In deze speciale online uitgave van het magazine zijn hun bijdragen terug te lezen.

  • Jubileumsymposium terug te zien op YouTube

    Op zaterdag 2 april vond het jubileumsymposium van De Linker Wang plaats, met als motto: ‘Naar een waardegedreven, progressieve politiek’. Het symposium zou eerst gehouden worden in november 2021, maar werd door corona uitgesteld. In het Stadsklooster in Utrecht gaven filosoof Joke Hermsen, theologen Ruard Ganzevoort en Janneke Stegeman en Tweede Kamerlid Corinne Ellemeet hun [lees meer…]