Waardegedreven politiek als medicijn tegen cynisme

Op 2 april organiseerden we ons – uitgestelde – jubileumsymposium, om te ontdekken wat waardegedreven politiek is en hoe dit ons helpt. Waardegedreven politiek is een medicijn tegen cynisme.

Want van de politiek van Rutte kun je makkelijk cynisch worden, schrijft voorzitter Tjeerd de Jong in een speciale online uitgave van ons magazine. Het is politiek waarin het eerlijke verhaal ontbreekt. Waarin plannen voor de dreigingen die zich aandienen ontbreken. Waarin het ontbreekt aan actie in het oplossen van problemen waar de overheid de hand in heeft gehad. Waarin het ontbreekt aan transparantie: inzicht geven in wat je doet, aan publiek en pers en eerlijk zijn over wat er is gebeurd.

Het symposium bood medicijnen tegen cynisme. Joke Hermsen, Corinne Ellemeet, Janneke Stegeman, Nadia Bouras en Ruard Ganzevoort deelden hun visie en gaven zo handvatten voor waardegedreven politiek. In deze speciale online uitgave van het magazine vind je hun bijdragen. Ook de bijdrage van Joost Röselaers, die wegens persoonlijke omstandigheden verstek moest laten gaan op 2 april, is in dit blad te vinden.

Het online magazine is hier te lezen.


Geplaatst

in

door