Jubileumsymposium terug te zien op YouTube

Op zaterdag 2 april vond het jubileumsymposium van De Linker Wang plaats, met als motto: ‘Naar een waardegedreven, progressieve politiek’.

Het symposium zou eerst gehouden worden in november 2021, maar werd door corona uitgesteld. In het Stadsklooster in Utrecht gaven filosoof Joke Hermsen, theologen Ruard Ganzevoort en Janneke Stegeman en Tweede Kamerlid Corinne Ellemeet hun visie op waardegedreven politiek.

Joke Hermsen benadrukte in haar betoog het belang van onderwijs, Ruard Ganzevoort haalde de thema’s van het conciliair proces (vrede, heelheid van de schepping en gerechtigheid) aan en stelde vervolgens de vraag waarom we maar weinig over die thema’s spreken.
Janneke Stegeman signaleerde dat in de politiek christelijke waarden gebruikt worden om de zittende macht te verdedigen en om anderen uit te sluiten. Corinne Ellemeet begon haar bijdrage met een terugblik op haar tijd op een Europees college in het Italiaanse Triëst, in de vroege jaren negentig. Waar is die verbondenheid nu, op dit moment? Historica Nadia Bouras haalde uit alle vier de verhalen een rode draad en voorzag die van haar eigen visie.

Het symposium is online terug te kijken op YouTube, via deze link.

Dit bericht was geplaatst inNieuws. Bookmark the permalink. Zowel reacties als trackbacks zijn gesloten.
  • Over de Linker Wang

    De Linker Wang is de werkgroep voor religie en politiek van GroenLinks en staat voor politiek met compassie. De Linker Wang wil vanuit religieuze en levensbeschouwelijke bronnen de compassie met mens en leefomgeving omzetten in politiek handelen. We doen dat door te informeren en door gesprek te faciliteren.

  • Jubileumsymposium terug te zien op YouTube

    Op zaterdag 2 april vond het jubileumsymposium van De Linker Wang plaats, met als motto: ‘Naar een waardegedreven, progressieve politiek’. Het symposium zou eerst gehouden worden in november 2021, maar werd door corona uitgesteld. In het Stadsklooster in Utrecht gaven filosoof Joke Hermsen, theologen Ruard Ganzevoort en Janneke Stegeman en Tweede Kamerlid Corinne Ellemeet hun [lees meer…]

  • Jubileumsymposium op zaterdag 2 april

    Op zaterdag 2 januari vindt in Utrecht het jubileumsymposium van De Linker Wang plaats, met als motto ‘Naar een waardegedreven, progressieve politiek’. Sprekers zijn Corinne Ellemeet, Joke Hermsen, Janneke Stegeman, Joost Röselaers en Nadia Bouras.