Jubileumsymposium terug te zien op YouTube

Op zaterdag 2 april vond het jubileumsymposium van De Linker Wang plaats, met als motto: ‘Naar een waardegedreven, progressieve politiek’.

Het symposium zou eerst gehouden worden in november 2021, maar werd door corona uitgesteld. In het Stadsklooster in Utrecht gaven filosoof Joke Hermsen, theologen Ruard Ganzevoort en Janneke Stegeman en Tweede Kamerlid Corinne Ellemeet hun visie op waardegedreven politiek.

Joke Hermsen benadrukte in haar betoog het belang van onderwijs, Ruard Ganzevoort haalde de thema’s van het conciliair proces (vrede, heelheid van de schepping en gerechtigheid) aan en stelde vervolgens de vraag waarom we maar weinig over die thema’s spreken.
Janneke Stegeman signaleerde dat in de politiek christelijke waarden gebruikt worden om de zittende macht te verdedigen en om anderen uit te sluiten. Corinne Ellemeet begon haar bijdrage met een terugblik op haar tijd op een Europees college in het Italiaanse Triëst, in de vroege jaren negentig. Waar is die verbondenheid nu, op dit moment? Historica Nadia Bouras haalde uit alle vier de verhalen een rode draad en voorzag die van haar eigen visie.

Het symposium is online terug te kijken op YouTube, via deze link.

Dit bericht was geplaatst inNieuws. Bookmark the permalink. Zowel reacties als trackbacks zijn gesloten.
  • Nieuwjaarsbijeenkomst De Linker Wang 10 februari

    Op vrijdagmiddag 10 februari organiseert De Linker Wang de nieuwjaarsbijeenkomst. Thema van de bijeenkomst is ‘stad en platteland’. Laura Bromet, Jan Huijgen en Lucas Brinkhuis gaan met elkaar en met de aanwezigen in gesprek over de vraag welke waarden centraal moeten staan om de scherpe tegenstellingen die we in 2022 rond stikstof hebben gezien te [lees meer…]

  • Nominaties Ab Harrewijn Prijs 2023 gezocht

    De jury van de Ab Harrewjn Prijs zoekt nominaties voor de prijs van 2023. Jaarlijks worden vijf initiatieven van onder uit de samenleving voor en door mensen met een nood beloond met een nominatie en een geldbedrag. De jury zoekt voor de editie van 2023 initiatiefrijke mensen die op originele wijze schijnbare tegenstellingen overbruggen en [lees meer…]