Redactioneel – Lucas Brinkhuis

De groene jasjes worden weer uit de kast gehaald, de debattrainingen zijn gevolgd en de posters geplakt: het is weer verkiezingstijd. In totaal doen er 3000 kandidaten mee voor GroenLinks door heel Nederland, in dit nummer lichten wij er een paar uit. Zo kunt u interviews lezen met de nummer 2 van Amsterdam, maar ook de nummer 2 van Stadskanaal. Evenals de lijsttrekker van Tilburg en de nummer 2 van Lelystad. De uitsmijter is dit nummer geschreven door de nummer 5 van Rotterdam: Mina Morkoç.

Vanwege corona kon het jubileumsymposium in oktober niet doorgaan, maar op 2 april zal het symposium alsnog haar doorgang vinden! In de tussentijd hebben wij enkele reacties op de rede van Corinne Ellemeet gevraagd. In dit nummer leest u de reacties van Rutger Groot Wassink, wethouder en lijsttrekker in Amsterdam, Hagar Roijackers, gedeputeerde in Noord-Brabant, en van het landelijk bestuur van DWARS. We willen zo onze bijdrage leveren aan een brede discussie over de koers van GroenLinks.

Verder in dit nummer: redacteur Hidde van de Weg legt uit hoe de filosoof Habermas denkt over geloof en politiek, Amerika-correspondent Isaure Vorstman legt uit waarom zij denkt dat de Freedom Convoy-protesten in Canada niet betekenen dat dit land net zo gepolariseerd raakt als de VS en redacteur Étienne Henrij interviewde Wietske Merison van de Groene Moslims. In de reeks “Media en Levensbeschouwing” behandelt Annabel den Dekker de film en musical Dear Evan Hansen en in de reeks “Geschiedenis van Kerk en Staat” heb ik het over hoe de Protestantse en Katholieke kerk elk anders omgingen met de nasleep van de watersnoodramp. Ook leest u een extra uitgebreide recensie van het boek We zijn met te veel over overbevolking van onze vaste recensent Robert Scholma. Ook is er weer een Kerstoverdenking om op te kauwen. Tot slot schreef oprichter van De Linker Wang Hans Feddema een gastcolumn naar aanleiding van de dood van Desmond Tutu, ook vindt u in dit blad weer de column van Margrietha en de slotcolumn van Halima. Na zes jaar stopt zij met haar vaste column in De Linker Wang. We gaan haar column ongelooflijk missen en bedanken haar voor de afgelopen zes jaar!

Bij dit nummer vindt u verder een verzoek om de lezersenquête in te vullen. Wij zijn als redactie erg benieuwd naar wat u als lezer vindt van De Linker Wang en de vernieuwingen die we in het afgelopen jaar hebben doorgevoerd. Voor dit nummer rest mij alleen nog om u veel leesplezier te wensen!

Lucas Brinkhuis, hoofdredacteur


Geplaatst

in

door

Tags: