Redactioneel – Lucas Brinkhuis

Toen ik nog niet heel lang lid was van GroenLinks, gaf iemand mij De Linker Wang. Ik weet nog goed hoe blij verrast ik was dat er binnen de partij een stichting met eigen magazine was over religie, politiek en maatschappij. We vergeten soms hoe bijzonder dat is. Nu ik hoofdredacteur ben, lees ik elke keer weer met veel plezier en inspiratie de veelzijdige artikelen over deze thema’s. Dat De Linker Wang nu 30 jaar bestaat, voelt als een enorme verantwoordelijkheid en geeft hoop voor de toekomst. We bestaan 8 jaar langer dan ik zelf besta en ik weet zeker dat we nog 30 jaar in de toekomst zullen bestaan. We vervullen een behoefte, niet alleen voor GroenLinks, maar voor de hele maatschappij.

Ook dit nummer vervult de behoefte weer en laat de veelzijdigheid van De Linker Wang zien. Vier prominenten uit de geschiedenis van De Linker Wang hebben opgeschreven wat voor hun het belang van De Linker Wang is en huidig voorzitter Tjeerd de Jong vertelt over het thema van het symposium van 13 november: “Naar een waardegedreven, progressieve politiek.” Ook in dit nummer: de nieuwste winnaar van de Ab Harrewijnprijs, genoemd naar een van de oprichters van De Linker Wang.

Verder in dit magazine: het debuutartikel van Etienne Henrij over waarom mindfulness niet de oplossing tegen werkstress is en een artikel van Jaap Terpstra over religie in Albanië, ooit uitgeroepen tot de “eerste atheïstische staat”. Verder een ontzettend leuk interview van Inge de Jong met de Dorothy-gemeenschap: activistische christenen in de weilanden bij Amstelveen. In de reeks geschiedenis van Kerk & Staat kunt u deze keer lezen over het syncretisme, wanneer een religie elementen van een andere religie overneemt.

Zoals u van ons gewend bent, is ook deze De Linker Wang gevuld met columns, een boekrecensie en meer. De uitsmijter is dit keer van Carin Hereijgers, die na tien jaar actief te zijn geweest voor De Linker Wang afscheid neemt van de redactie. Carin, bedankt voor je inzet! Het is altijd weer een genot om De Linker Wang te mogen maken. Al 30 jaar lang laten we een links-progressief geluid horen over religie, politiek en maatschappij. Dat zullen we nog minstens 30 jaar blijven doen. Ik wens u veel leesplezier met dit nummer en hoop u 13 november te zien op ons symposium!

Dit bericht was geplaatst inGeen categorie and tagged . Bookmark the permalink. Zowel reacties als trackbacks zijn gesloten.
  • Nieuwe positiebepaling van De Linker Wang vastgesteld

    Het bestuur van De Linker Wang heeft de nieuwe positiebepaling vastgesteld, waar het afgelopen jaar aan is gewerkt. We constateerden dat de statuten en huishoudelijk reglement een update nodig hebben. We zijn daarom gestart met het opstellen van een positiebepaling op 1 A4. Met deze positiebepaling blijven we staan in de bedoeling waarmee De Linker Wang [lees meer…]

  • Nieuwjaarsbijeenkomst De Linker Wang 10 februari

    Op vrijdagmiddag 10 februari organiseert De Linker Wang de nieuwjaarsbijeenkomst. Thema van de bijeenkomst is ‘stad en platteland’. Laura Bromet, Jan Huijgen en Lucas Brinkhuis gaan met elkaar en met de aanwezigen in gesprek over de vraag welke waarden centraal moeten staan om de scherpe tegenstellingen die we in 2022 rond stikstof hebben gezien te [lees meer…]