Redactioneel – Lucas Brinkhuis

Beste lezer, vanaf dit nummer ben ik de nieuwe hoofdredacteur van de Linker Wang zijn. Ik vind het een eer dat ik dit unieke blad op het snijvlak van politiek, religie en maatschappij vorm en inhoud mag geven. Ik zal mij even aan u voorstellen. Mijn naam is Lucas Brinkhuis, 21 jaar en woonachtig in Deventer. Ik ben van huis uit katholiek en heb ook katholieke theologie gestudeerd. Deze zomer ben ik afgestudeerd, een bewerking van mijn bachelorscriptie kunt u in dit blad lezen. Op dit moment volg ik de master christendom en maatschappij en studeer ik geschiedenis. Daarnaast ben ik statenlid in Overijssel voor GroenLinks.

Ik wil ook mijn voorganger Theo Brand bedanken voor zijn inzet de afgelopen jaren. Ik ben blij dat hij nog aan ons magazine verbonden blijft, in dit nummer met een column en twee artikelen. Eén daarvan is een interview met Hans Feddema, één van de oprichters van De Linker Wang. Helaas nemen we ook afscheid van redactielid Yvonne Brink, zij heeft enkele jaren voor De Linker Wang geschreven, de Uitsmijter is haar laatste artikel als redactielid. Mede door Yvonne’s vertrek zoekt de redactie versterking: verderop in het magazine staat een vacature voor meerdere nieuwe redactieleden.

Samen met de redactie heb ik de wens om het magazine te vernieuwen. Natuurlijk zullen grote delen hetzelfde blijven, denk hierbij aan interessante interviews zoals het interview met Karel Lichtendonk, docent bij de lerarenopleiding godsdienst en levensbeschouwing in Zwolle, in dit nummer. Het doel is om meer politiek scherpe artikelen te plaatsen, die de positie van De Linker Wang in het maatschappelijk debat goed naar voren brengen. Een van de veranderingen is de introductie van een thema. Vanaf dit magazine bevat de kern van het blad meerdere artikelen rond één thema. De artikelen belichten het thema van verschillende kanten. Het eerste thema is ‘de maatschappij na corona’ en bevat artikelen over hoe de programmacommissie van GroenLinks hiermee omgaat, hoe The Turn Club via kunst aan deze samenleving wilt bijdragen en hoe het basisinkomen een oplossing kan zijn voor de economische crisis door corona. Ik wens u veel leesplezier!

Dit bericht was geplaatst inGeen categorie and tagged . Bookmark the permalink. Zowel reacties als trackbacks zijn gesloten.
  • Nieuwe positiebepaling van De Linker Wang vastgesteld

    Het bestuur van De Linker Wang heeft de nieuwe positiebepaling vastgesteld, waar het afgelopen jaar aan is gewerkt. We constateerden dat de statuten en huishoudelijk reglement een update nodig hebben. We zijn daarom gestart met het opstellen van een positiebepaling op 1 A4. Met deze positiebepaling blijven we staan in de bedoeling waarmee De Linker Wang [lees meer…]

  • Nieuwjaarsbijeenkomst De Linker Wang 10 februari

    Op vrijdagmiddag 10 februari organiseert De Linker Wang de nieuwjaarsbijeenkomst. Thema van de bijeenkomst is ‘stad en platteland’. Laura Bromet, Jan Huijgen en Lucas Brinkhuis gaan met elkaar en met de aanwezigen in gesprek over de vraag welke waarden centraal moeten staan om de scherpe tegenstellingen die we in 2022 rond stikstof hebben gezien te [lees meer…]