Vacature: nieuwe redacteuren gezocht!

De Linker Wang zoekt nieuwe redactieleden voor het magazine! Wij houden ons bezig met politiek, religie en alles wat daar bij hoort: van duurzaamheid en klimaat tot vrede en gerechtigheid, van onderwijs tot medische ethiek. Vijf keer per jaar geven we het gelijknamige magazine uit.

De redactie bestaat uit een groep enthousiaste vrijwilligers en zoekt versterking van mensen met:

 • een vlotte pen en enthousiasme om goede artikelen te schrijven.
 • betrokkenheid bij de thema’s waarover De Linker Wang schrijft.

Wat ga je doen?

De redactie vergadert vijf keer per jaar op een doordeweekse avond; de helft van de keren digitaal, de andere keren in Utrecht. Redacteuren brengen ideeën in en stellen samen de inhoud van het blad vast.

Vaak werken ze per nummer een opdracht uit, zoals het afnemen en uitwerken van een interview, het schrijven van een achtergrondverhaal, of het schrijven van een recensie.  Elk nummer bestaat uit een aantal losse artikelen en een aantal artikelen rond één overkoepelend thema.

Beloning

Het redacteurschap van tijdschrift De Linker Wang is een vrijwilligersfunctie. De publicaties, het participeren binnen de redactie en een gratis abonnement op het magazine vormen de beloning. Gemaakte onkosten (zoals reiskosten) worden vergoed.

Gezien de samenstelling van de redactie en onze ambitie om een veelkleurige redactie te zijn, hopen we dat juist ook mensen met een andere dan christelijke en/of anders dan westerse achtergrond zich zullen melden.

Interesse?

Is je interesse gewekt? Reageren op deze vacature kan tot en met 31 december 2020. Mail je motivatiebrief en cv naar redactie@linkerwang.nl, ter attentie van hoofdredacteur Lucas Brinkhuis.

Wil je eerst meer weten? Voor meer informatie of een informeel gesprek kun je altijd contact opnemen met Lucas Brinkhuis, via redactie@linkerwang.nl. Ken je iemand anders die mogelijk geïnteresseerd is in deze functie, dan is delen zeer welkom!

Dit bericht was geplaatst inNieuws, Vacatures and tagged , , . Bookmark the permalink. Zowel reacties als trackbacks zijn gesloten.
 • Over de Linker Wang

  De Linker Wang is de werkgroep voor religie en politiek van GroenLinks en staat voor politiek met compassie. De Linker Wang wil vanuit religieuze en levensbeschouwelijke bronnen de compassie met mens en leefomgeving omzetten in politiek handelen. We doen dat door te informeren en door gesprek te faciliteren.

 • Jubileumsymposium terug te zien op YouTube

  Op zaterdag 2 april vond het jubileumsymposium van De Linker Wang plaats, met als motto: ‘Naar een waardegedreven, progressieve politiek’. Het symposium zou eerst gehouden worden in november 2021, maar werd door corona uitgesteld. In het Stadsklooster in Utrecht gaven filosoof Joke Hermsen, theologen Ruard Ganzevoort en Janneke Stegeman en Tweede Kamerlid Corinne Ellemeet hun [lees meer…]

 • Jubileumsymposium op zaterdag 2 april

  Op zaterdag 2 januari vindt in Utrecht het jubileumsymposium van De Linker Wang plaats, met als motto ‘Naar een waardegedreven, progressieve politiek’. Sprekers zijn Corinne Ellemeet, Joke Hermsen, Janneke Stegeman, Joost Röselaers en Nadia Bouras.