Redactioneel – Theo Brand

Het staat al even op de website van De Linker Wang, de digitale nieuwsbrief maakte er melding van en dagblad Trouw noteerde het: Lucas Brinkhuis wordt de nieuwe hoofdredacteur van dit blad. Ik ben ontzettend blij dat Lucas het stokje van mij overneemt. Sterker nog: tijdens de afgelopen redactievergadering heb ik halverwege de voorzittershamer aan hem overgedragen.

 

Dat gebeurde symbolisch uiteraard, ook vanwege het video-vergaderen waartoe de coronacrisis ons noopte. Sommige redacteuren zeiden: kunnen we dit niet vaker
doen? Ook wel logisch als je daarmee als redactielid ruim drie uur reistijd bespaart. Toch zal de redactie ook fysiek bij elkaar blijven komen. In elk geval met een redactie-etentje om afscheid te nemen van ondergetekende.

Mijn opvolger Lucas is student theologie en geschiedenis, actief in de Rooms Katholieke Kerk en lid van de Provinciale Staten van Overijssel namens GroenLinks. ‘Met Lucas denken we een goede keuze voor de toekomst van het magazine te maken,’ schrijft Linker Wang-voorzitter Tjeerd de Jong. En ik kan dit bevestigen. Over de inhoud van het oktobernummer is in de laatste redactievergadering onder zijn leiding al vruchtbaar en constructief gebrainstormd.

Op zaterdag 24 oktober kunt u als lezer kennismaken met Lucas Brinkhuis als nieuwe hoofdredacteur en afscheid van mij nemen. Lees daarover op pagina 20 in de rubriek Onder Ogen. Uiteraard gaat het die middag niet alleen om een functiewisseling, maar vooral over gerechtigheid en vrede in een weerbarstig conflict: de kwestie Israël en Palestina.

Veel mensen durven hun vingers daar niet aan te branden. Maar gelatenheid en cynisme passen niet bij De Linker Wang. Wel respect, een kritische houding en een open vizier, hoe weerbarstig de situatie ook is.

Wellicht tot ziens. Ik wens u, hoe dan ook, vrede en alle goeds!
Theo Brand,
vertrekkend hoofdredacteur


Geplaatst

in

door