De Linker Wang zoekt nieuwe bestuursleden (v/m)

In verband met het vertrek van enkele bestuursleden, is De Linker Wang op zoek naar nieuwe bestuursleden (v/m). Het betreft vrijwilligersfuncties.

De Linker Wang is de plek binnen GroenLinks waar religie, politiek en samenleving samen komen. De Linker Wang is de landelijke werkgroep van GroenLinks voor religie en politiek en is daarnaast een onafhankelijke stichting die het magazine ‘De Linker Wang’ uitgeeft. ‘Politiek met compassie’ is het motto van De Linker Wang.

Allereerst zoeken we een bestuurslid dat bij wil dragen aan het (tweemaal per jaar) organiseren van inhoudelijke bijeenkomsten. We zoeken iemand die goed is in het projectmatig plannen, uitwerken en organiseren van een bijeenkomst of expertmeeting. We vragen zowel organisatietalent als betrokkenheid bij onze thema’s.

Daarnaast zoeken we een bestuurslid dat communicatie en PR van De Linker Wang op zich wil nemen. Het bestuurslid zet zich in voor een grotere bekendheid van De Linker Wang binnen GroenLinks en ook daarbuiten. Het bestuurslid ondersteunt de redactie bij gebruik van social media.

Geïnteresseerd of vragen? Laat het weten aan de secretaris van het bestuur, Helene Timmers: secretaris@linkerwang.nl.

 • Over de Linker Wang

  De Linker Wang is de werkgroep voor religie en politiek van GroenLinks en staat voor politiek met compassie. De Linker Wang wil vanuit religieuze en levensbeschouwelijke bronnen de compassie met mens en leefomgeving omzetten in politiek handelen. We doen dat door te informeren en door gesprek te faciliteren.

 • Wie bepaalt straks of je sterven mag?

  De Linker Wang organiseert op zaterdagmiddag 2 november in Utrecht een debat over euthanasie en dementie. Het debat begint om 15.00 uur en duurt tot ongeveer 17.00 uur.

 • Voorspelbaarheid troef in ‘islamdebat’

  Sinds het voorjaar van 1989, na de Rushdie affaire, wordt er in Nederland gedebatteerd over ‘de islam in Nederland’ en over ‘moslims in Nederland’. Het verloop van de Rushdie-affaire vertoonde een patroon dat zich later steeds weer zou herhalen. Dit stelt Ewoud Butter in een artikel op de website Republiek Allochtonië  In de jaren ’70 [lees meer…]

 • Aanmelden voor nieuwsbrief

 • Volg ons!

 • Tweets

  • Filosoof Hans Achterhuis ziet een wet #voltooidleven niet zitten en plaatst vragen bij de grote nadruk op autonomie https://t.co/2OKgfPU7sE - ongeveer 2 dagen geleden
  • Indrukwekkende vrijheidslezing door Jesse Klaver👇🏼 https://t.co/jw2iPVj9yv - ongeveer 3 dagen geleden
  • Europarlementariër @MagicMagid van de Groenen pleit voor maatregelen tegen islamofobie en moslimhaat in Europa… https://t.co/dby3Ly0c3I - ongeveer 3 dagen geleden
  • Racisme, armoede en oorlog... I have a dream! Vandaag is het Martin Luther King Day #MLKDay https://t.co/frJB6IR148 - ongeveer 4 dagen geleden