In Memoriam Petra Ybeles Smit

Ons oud-bestuurslid Petra Ybeles Smit (1963-2020) is op 6 februari plotseling overleden. Bestuursleden van De Linker Wang herinneren zich haar als een betrokken, politiek geëngageerd mens en een markante persoonlijkheid. Ze kwam uit een synodaal-gereformeerde familie. Op haar eigen open en oecumenische manier bleef ze trouw aan haar achtergrond. Ze was theoloog en bestuurskundige en woonde in De Refter in Ubbergen bij Nijmegen. Ze was werkzaam voor de chronisch zieken en gehandicaptenraad en andere organisaties. Als lesbische transvrouw maakte ze zich onder meer sterk voor de positie van LHBTI-ers in kerk en samenleving. Bestuur en redactie van De Linker Wang wensen haar familie en vrienden alle kracht en sterkte toe. In 2018 publiceerde Nieuw Wij een interessant interview met Petra dat nog steeds het lezen waard is. Het interview is hier te lezen.

petra-ybeles-smit

 • Over de Linker Wang

  De Linker Wang is de werkgroep voor religie en politiek van GroenLinks en staat voor politiek met compassie. De Linker Wang wil vanuit religieuze en levensbeschouwelijke bronnen de compassie met mens en leefomgeving omzetten in politiek handelen. We doen dat door te informeren en door gesprek te faciliteren.

 • Hoe zorgen we dat iedereen kan meedoen?

  Praat op zaterdag 18 april online met De Linker Wang mee over de vragen: Hoe ziet jouw ideale Nederland er uit? Hoe zorgen we ervoor dat iedereen kan meedoen? ‘Diversiteit is een gegeven,’ zegt Justin Trudeau, ‘inclusie is een keuze’. Onderdeel van de diversiteit is een veelkleurig levensbeschouwelijke lappendeken. Om de keuze voor inclusie te maken en [lees meer…]

 • Nieuwjaarsbijeenkomst De Linker Wang: is religie van rechts?

  Op 18 januari organiseert De Linker Wang een nieuwjaarsbijeenkomst in Utrecht. Tijdens de bijeenkomst gaat het over de vraag of religie van rechts is en hoe links hierop kan reageren. De bijeenkomst begint om 14.30 uur.

 • Aanmelden voor nieuwsbrief

 • Volg ons!

 • Tweets