Yfke Nawijn

Yfke Nawijn (1971) studeerde verpleegkunde en godsdienstwetenschap in Groningen. Sinds eind 2014 is zij lid van de redactie.

Zij werkt in twee functies: als beleidsmedewerker bij de Hezenberg in Hattem, een instelling voor GGZ, pastoraat en retraite en als programmacoördinator transmurale stroke-service Zwolle. Als nevenfunctie is zij lid van een medisch-ethische toetsingscommissie.

Yfke schrijft graag over de thema’s rond gezondheidszorg en ethiek, maar verbreedt ook graag haar blik met andere onderwerpen.

Dit bericht was geplaatst inRedactie. Bookmark the permalink. Zowel reacties als trackbacks zijn gesloten.
  • Over de Linker Wang

    De Linker Wang is de werkgroep voor religie en politiek van GroenLinks en staat voor politiek met compassie. De Linker Wang wil vanuit religieuze en levensbeschouwelijke bronnen de compassie met mens en leefomgeving omzetten in politiek handelen. We doen dat door te informeren en door gesprek te faciliteren.

  • ‘De leugen regeert als nooit tevoren!’

    Op 24 april organiseerde De Linker Wang een webinar over waarheid en leugens in tijden van fakenews. Met hoogleraren gingen we in gesprek over de beïnvloeding van kiezers en de de betrouwbaarheid van politici. De opname van het webinar is hier te zien.

  • Gaat de Palestijnse droom in rook op? video

    Op zaterdag 24 oktober organiseerden we de bijeenkomst ‘Gaat de Palestijnse droom in rook op?’, ter gelegenheid van het afscheid van Theo Brand als hoofdredacteur. Oorpspronkelijk was het als een live evenement gepland, maar uiteindelijk toch online. Helaas ging de uitzending niet naar wens. De opname van de bijeenkomst mét goede geluidskwaliteit is nu beschikbaar. [lees meer…]