Waken in de Lijdenstijd bij Schiphol

In de tijd voor Pasen waken kerken uit Amsterdam en omgeving regelmatig bij het Justitieel Complex Schiphol om de gevangenen die daar, onschuldig onder artikelen 6 en 59 van de vreemdelingenwet, vastzitten, een hart onder de riem te steken.

De organisatie van de wakes is in handen van diverse kerken en geloofsgemeenschappen uit Amsterdam en omgeving. Met de wakes willen zij een gedachtevorming op gang brengen rond vrijere migratie.

Hoe zou onze wereld eruitzien als migranten en vluchtelingen zelf iets van hun leven kunnen maken, met hulp van vrienden, familie en sympathisanten en makkelijk verder kunnen reizen of terugkeren als omstandigheden hier tegen blijken te zitten of juist thuis verbeteren? En hoe zou onze wereld eruit zien als wij pogen ons aandeel in de oorzaken van migratie aan te pakken?

De serie wakes begint op Aswoensdag, 14 februari, om 14 uur bij de grensgevangenis op Schiphol, Duizendbladweg 100, Badhoevedorp. Daarna wordt tussen 18 februari en 25 maart iedere zondag een wake georganiseerd. Op Goede Vrijdag 30 maart, wordt de serie afgesloten.

De wakes zijn bij het Justitieel Complex Schiphol (Duizendbladweg 100, Badhoevedorp) van 14.00 tot 15.30 uur. De locatie is per openbaar vervoer goed bereikbaar. Meer informatie is te vinden op www.schipholwakes.nl of telefonisch via 06-30295461


Geplaatst

in

door