Vacature: nieuwe redacteuren gezocht!

De Linker Wang zoekt nieuwe redactieleden voor het magazine! Wij houden ons bezig met politiek, religie en alles wat daar bij hoort: van duurzaamheid en klimaat tot vrede en gerechtigheid, van onderwijs tot medische ethiek. Vijf keer per jaar geven we het gelijknamige magazine uit.

De redactie bestaat uit een groep enthousiaste vrijwilligers en zoekt versterking van mensen met:

 • een vlotte pen en enthousiasme om goede artikelen te schrijven.
 • betrokkenheid bij de thema’s waarover De Linker Wang schrijft.

Wat ga je doen?

De redactie vergadert vijf keer per jaar op een doordeweekse avond; de helft van de keren digitaal, de andere keren in Utrecht. Redacteuren brengen ideeën in en stellen samen de inhoud van het blad vast.

Vaak werken ze per nummer een opdracht uit, zoals het afnemen en uitwerken van een interview, het schrijven van een achtergrondverhaal, of het schrijven van een recensie.  Elk nummer bestaat uit een aantal losse artikelen en een aantal artikelen rond één overkoepelend thema.

Beloning

Het redacteurschap van tijdschrift De Linker Wang is een vrijwilligersfunctie. De publicaties, het participeren binnen de redactie en een gratis abonnement op het magazine vormen de beloning. Gemaakte onkosten (zoals reiskosten) worden vergoed.

Gezien de samenstelling van de redactie en onze ambitie om een veelkleurige redactie te zijn, hopen we dat juist ook mensen met een andere dan christelijke en/of anders dan westerse achtergrond zich zullen melden.

Interesse?

Is je interesse gewekt? Reageren op deze vacature kan tot en met 31 december 2020. Mail je motivatiebrief en cv naar redactie@linkerwang.nl, ter attentie van hoofdredacteur Lucas Brinkhuis.

Wil je eerst meer weten? Voor meer informatie of een informeel gesprek kun je altijd contact opnemen met Lucas Brinkhuis, via redactie@linkerwang.nl. Ken je iemand anders die mogelijk geïnteresseerd is in deze functie, dan is delen zeer welkom!

Dit bericht was geplaatst inNieuws, Vacatures and tagged , , . Bookmark the permalink. Zowel reacties als trackbacks zijn gesloten.
 • Over de Linker Wang

  De Linker Wang is de werkgroep voor religie en politiek van GroenLinks en staat voor politiek met compassie. De Linker Wang wil vanuit religieuze en levensbeschouwelijke bronnen de compassie met mens en leefomgeving omzetten in politiek handelen. We doen dat door te informeren en door gesprek te faciliteren.

 • Gaat de Palestijnse droom in rook op?

  Debat over de toekomst van Israël en Palestina ZATERDAG 24 OKTOBER 2020 – ONLINE EVENT! Zaterdag 24 oktober organiseert De Linker Wang een debat over de toekomst van Israël en Palestina, met als titel ‘Gaat de Palestijnse droom in rook op?’. Onder andere Raoul Heertje en Frans Bromet nemen deel aan het gesprek. Tijdens de [lees meer…]

 • Uitreiking Ab Harrewijnprijs

  De jury van de Ab Harrewijn Prijs heeft vijf personen en hun projecten bekend gemaakt die dit jaar meedingen naar de prijs. De bekendmaking van de Ab Harrewijn Prijs 2020 zal plaatsvinden op donderdag 10 september vanaf 15.00 uur in de Pauluskerk te Rotterdam, Mauritsweg 20. Ga voor meer informatie naar abharrewijnprijs.nl

 • Aanmelden voor nieuwsbrief

 • Volg ons!

 • Tweets

  • We verwelkomen de nieuwe hoofdredacteur van De Linker Wang @lucasbrinkhuis die de brug tussen Politiek, Religie en… https://t.co/j0r8eJRYPW - ongeveer 5 days geleden
  • Ook nemen we afscheid van Bas Roufs die ook vele jaren zich heeft ingezet voor De Linker Wang - ongeveer 5 days geleden
  • @mjgbrand1972 "Palestijnse levens doen er toe omdat alle levens ertoe doen" - ongeveer 5 days geleden
  • @mjgbrand1972: "Deze middag ging over hoe we als mensen samenleven, daar gaat De Linker Wang ook over!" https://t.co/EVTDjMjD7Z - ongeveer 5 days geleden