Lucas Brinkhuis nieuwe hoofdredacteur De Linker Wang

Photo Lucas BrinkhuisLucas Brinkhuis (21) wordt de nieuwe  hoofdredacteur van het magazine De Linker Wang, dat wordt uitgegeven door de gelijknamige stichting. Lucas volgt Theo Brand op die deze zomer, na 10 jaar de redactie te hebben geleid, stopt als hoofdredacteur.

De Linker Wang is de plek binnen GroenLinks waar religie, politiek en samenleving samen komen. De Linker Wang is een onafhankelijke stichting die het magazine ‘De Linker Wang’ uitgeeft. ‘Politiek met compassie’ is het motto van De Linker Wang. In het magazine krijgen actuele thema’s op het snijvlak van levensbeschouwing, politiek en samenleving al bijna 30 jaar de aandacht.

Na het bekend worden van het voornemen van Theo om te stoppen als hoofdredacteur van De Linker Wang is een commissie gevormd vanuit redactie en bestuur om een nieuwe hoofdredacteur te werven en selecteren. In zijn sollicitatie en tijdens de gesprekken toonde Lucas zich een capabele, creatieve kandidaat met ervaring in het leiding geven aan vrijwilligers en concrete ideeën voor het magazine. Lucas is student theologie en geschiedenis, actief in de Katholieke Kerk en als Statenlid actief binnen GroenLinks in Overijssel. Met Lucas denken we een keuze voor de toekomst van het magazine te maken, waarin hij het goede en mooie werk van Theo kan voortzetten en uitbouwen. Vanzelfsprekend in hele nauwe samenwerking met de huidige redactieleden.

Lucas zal na het verschijnen van het juli-nummer de functie van hoofdredacteur van Theo overnemen. De komende periode wordt hij ingewerkt.

In het najaar organiseert De Linker Wang een afscheidssymposium voor Theo Brand. Tijdens dit symposium zal er tevens gelegenheid zijn kennis te maken met Lucas.

Ik wens Lucas veel plezier, creativiteit en wijsheid toe in deze functie!

Tjeerd de Jong

Voorzitter De Linker Wang


Geplaatst

in

door