‘Wij zijn aan zet!’ – Suzanne Kröger over klimaatrechtvaardigheid

Op zondagmiddag 3 maart organiseert De Linker Wang een lezing door Suzanne Kröger over klimaatrechtvaardigheid, bij Instituto Cervantes op het Domplein in Utrecht.

Een grote klimaatcrisis afwenden is een gigantische opgave. Dat vergt stevige veranderingen in de samenleving. Dit lukt alleen als we de transitie gezamenlijk maken en de lasten eerlijk verdelen. Suzanne Kröger, Tweede Kamerlid voor GroenLinks-PvdA en woordvoerder klimaat en energie, is één van de belangrijkste voorvechters voor een rechtvaardig klimaatbeleid. Ze vertelt in de lezing, getiteld ‘Wij zijn aan zet! – Klimaatrechtvaardigheid en het heroveren van ons burgerschap’, graag wat dit betekent voor Nederland en hoe wij ons burgerschap kunnen heroveren op de werking van de markt. Die maakt van ons individuele consumenten, maar de energiecrisis kunnen we alleen met z’n allen aanpakken. Zonder energiecoöperaties, burgerberaden en activisme lukt dat niet!

Dr. Jan Jorrit Hasselaar zal als eerste reageren op Suzannes visie en levensbeschouwelijke aspecten van de klimaatcrisis meenemen in zijn bijdrage. Jan Jorrit is theoloog, econoom en directeur van het Amsterdam Centre for Religion and Sustainable Development van de Vrije Universiteit Amsterdam.

Na de bijdragen van Suzanne en Jan Jorrit is er voor de deelnemers de gelegenheid om met Suzanne, Jan Jorrit en elkaar in debat te gaan.

Praktische informatie

  • Datum: zondag 3 maart
  • Tijd: 14.00 tot 16.00 uur, met aansluitend gelegenheid voor een drankje
  • Locatie: Instituto Cervantes, Domplein 3 in Utrecht
  • Kosten: deelname is gratis, opgeven vooraf is vereist en kan via administratie@linkerwang.nl

Geplaatst

in

door