Vriendenmiddag ‘Tent of Nations’ op 10 februari  

De Stichting Vrienden van Tent of Nations Nederland houdt op zaterdagmiddag 10 februari een vriendenmiddag in de Grote Kerk in Driebergen. De kosten voor de vriendenmiddag bedragen € 10 per persoon, te betalen bij aankomst. Voor deelnemers tot en met 25 jaar is de toegang gratis. Aanmelden kan tot 6 februari via tentofnationsnl@gmail.com.

Tent of Nations is een educatieve boerderij met het vredesproject van de Palestijns-christelijke familie Nassar in Bethlehem. Ondanks de moeilijke omstandigheden en de voortdurende dreiging van landonteigening door de Israëlische autoriteiten, zet de familie Nassar zich op een geweldloze en zeer creatieve manier in onder het motto “Wij weigeren vijanden te zijn”. De organisatie nodigt iedereen die zich betrokken is bij Tent of Nations, of zich hierin wil verdiepen, van harte uit bij deze inspirerende vriendenmiddag, “waar we in vriendschap en solidariteit verbonden zijn met Tent of Nations”.

De familie Nassar is in 2000 met hulp van buitenlandse vrienden het project Tent of Nations gestart: een ecologische boerderij waar educatie centraal staat. Het basiswerk op Tent of Nations is het boerenbedrijf, waar een diversiteit aan fruitbomen wordt gekweekt. Na de verwoesting van 1.500 bomen door het Israëlische leger in mei 2014 wordt momenteel veel tijd en aandacht besteed aan het planten en verzorgen van nieuwe bomen.

De familie gaat met grote creativiteit te werk. Omdat de Israëlische autoriteiten geen toestemming geven te bouwen in gebied C waar de familie woont, heeft de familie een zevental grotten opgeknapt. ´Bovengronds´ bouwen is niet toegestaan, daarom maar ´ondergronds´. De familie krijgt geen toegang tot elektriciteit en stromen water. Men lost dit op door regenwater op te vangen in ondergrondse waterreservoirs en men gebruikt zonnepanelen.

Meer informatie over Tent of Nations is te vinden op de website: www.tentofnations.nl

 


Geplaatst

in

door

Tags: